Lem och Liv

Per Gulbrandsen - Lem och liv! Per Gulbrandsen - Lem och liv!

Välkomna till Lem och Liv, en sida om den tantraresa jag vandrar efter min canceroperation jan-19 där erektionsnerver skars av, och den sexuella rehab som utlovades efteråt mest visade sig vara fluff.

Knipövningar, hjälpmedel och dyra syntetmediciner som inte läker (och med för mig obehagliga biverkningar) i alla ära, det räcker inte för att få tillbaka erektionen. Vilket jag snart förstod faktiskt går, om penisbäraren lyckas stimulera de avskurna nervtrådarna att så småningom växa samman igen.
En sådan naturlig rehabilitering går dock så djupt i oss att det för nybörjaren är svårt att förstå. En flertusenårig rehabkonst för detta är den indiska tantran, en sensuell terapi med bl a helkropps- och intim-massage helt inriktad på välbefinnande och njutning. Den blev mitt val.
I vackra källarrum med levande ljus, rökelse och ragamusik ligger jag naken medan tantra-utbildade massöser med tunna flor, heta oljor och känsliga händer ger mig långa, djupa vågor av njutning genom hela kroppen och själen. Ljuvligt, ljuvligt.

I flera dygn efteråt kan jag sedan fysiskt förnimma hur de avklippta erektionsnerverna söker sig mot varandra i en naturlig strävan att på sikt återställa min libido. Detta upplevs som små stickningar, hugg och mjuka smärtsensationer i lingam, och de fyller mig alltid med en stilla glädje. Tantra fungerar!
Och att nervåterväxt faktiskt gör det med hjälp av njutning intygar en rad proffs jag möter under mitt projekt. Urologer, läkare, sköterskor, sexologer och en rad terapeuter och massöser säger detsamma: tantramassage fungerar.
Att detta fortfarande inte är officiellt erkänt när så många terapeuter är aktiva och framgångsrika är därför en gåta.
Och även om det ändå kan sluta annorlunda för mig, är mitt lilla projekt en njutning jag aldrig velat vara utan.
Det viktigaste är livskänslan, tantrans kärna. Den går högre än allt. Och jag kan personligen vittna om det då jag sedan operationen mött och blivit så sagolikt fint behandlad av de flesta tantraterapeuter som f.n. arbetar i Stockholmsregionen - och de är många!
Varje år får 10.000 svenska män prostatacancer, och även om sjukvården räddar 3 av 4 av dessa till livet, så försämrar behandlingarna alltid erektionen mer eller mindre totalt.

Idag lider 17% svenska män av störd eller obefintlig erektion, erektil dysfunktion. Det är nästan en miljon (!) ED-män som i tysthet kämpar med skam, grubbel, olust, sorg, nedsatt och kanske knäckt livskänsla och vissa t o m med självmordstankar. Oräkneliga äktenskap och partnerskap krackelerar av detta.
Vi över 100.000 vårdskadade efter cancerbehandling borde förstås få den sexuella rehab som utlovas i sjukvårdens tjusiga styrdokument, men det är tyvärr nästan alltid bara prat.
Hela denna komplexa situation kan tyckas övermäktig för den enskilde att agera i och göra något åt, och är ännu sorgligt skambelagd. Men för mig är det en spännande utmaning, då jag är övertygad om att det finns hur mycket förbättringar och lösningar som helst att fixa i frågan. Jag är gärna ambassadör för naturliga behandlingsterapier och rätten till återställd sexuell hälsa efter vårdingrepp.

Så för att inspirera och informera vill jag med Lem och Liv sprida information, hopp och nya idéer om naturlig läkning genom njutning utan biverkningar. Min starkaste förhoppning är att alla dessa underbara terapeuter till sist ska få ett klartecken från rättsväsende och myndigheter:
- OK kör, det är stort och fint det ni gör, det är inte prostitution. Men idag befinner sig stora delar av branschen i en gråzon, vilket givet den sexuella nöd som sjukvården skapar är både absurt och helt oacceptabelt.
Så. Låt oss bita huvudet av skammen för vår idag vanligaste cancerform. Det är sjukvården som borde skämmas för att den - utan att på allvar forska efter förbättringar - vårdskadar oss ED-män sexuellt. Liksom myndigheterna som negligerar denna nöd.
Vi drabbade vill bara få tillbaka vår sexuella hälsa. Och det måste gå. För sex är liv, lust och lycka. Och vi har RFSL, FN, WHO, Human Rights Watch och många fler på vår sida i detta.
Tipsa gärna andra!
Per Gulbrandsen
@lemochliv på Facebook, där kan du läsa alla inlägg i bloggen