Kurser & föredrag

Per Gulbrandsen - Lem och liv! Per Gulbrandsen - Lem och liv!

EN SKÖN KVÄLL TILL SEXUALITETENS LOV
Igår kväll var jag med om något väldigt fint igen i tantrans välkomnande värld. Här på Heart & Hand Center på Söder samlades vi 25 män och kvinnor i många åldrar för att höra kroppscoachen och taoistiska sexläraren Irene Anderssons föredrag ”Mannens anatomi och erotiska flöden”.
Det blev en skön hyllningskväll till sex och njutning!
Det inte Irene Andersson vet om sex är nog knappt värt att veta, och hennes budskap att alla människor har outnyttjade förmågor till ökad njutning. Med det som utgångspunkt tog oss igenom hur människokroppen egentligen fungerar sexuellt, och då med extra fokus på vårt ”golv”, alltså den fascinerande bäckenbotten-muskulaturen där sexorganen vilar. Vi gick lära oss hur viktig dess avslappning och blodflöden är för vår möjlighet till njutning, och via bilder och modeller se hur sexuell energi uppstår och fungerar och höra om hur vi alla kan träna oss att få djupare och skönare sex genom bli mer närvarande, kravlösa, träna oss män i att kontrollera orgasmen och hur fördröjd orgasm kan öka njutningen ytterligare för båda parter.

Irene Andersson har också en djup kunskap om österländsk kärlekskonst, som den t ex kan manifesteras i tantriska läror som Tao och Qi Gong. I sitt avspända och leende föredrag slog hon fast att män är långt mer känsliga än vi tror, och att vi alla kan lära att njuta mer, längre och på nya sätt. Ofta behöver vi bara mer information för att kunna öppna nya dörrar, och hon inspirerade oss att söka sådana verktyg för att förlänga njutningen och börja använda vår sexuella energi för självutveckling och ökad hälsa.
Hennes båda böcker ”Kvinnans Tao” och ”Mannens Tao” är utmärkta startpunkter för en sådan resa.
Vi gavs oxå löpande möjlighet att ställa frågor, och ett par gånger exploderade närmast rummet i underbart förlösande skratt efter en rolig fråga. Sex är kul!
Efter fikapaus guidade hon publiken genom en lång skön övning som främst handlade om att lära slappna av i den viktiga bäckenbotten, och känna hur energin rör sig fram och åter mellan hjärna och underliv. När vi åter öppnade ögonen och kvällen var slut dånade applåderna genom lokalen.
Vederkvickta med ny spännande kunskap gick vi ut i Stockholmsnatten, stärkta och motiverade till att fördjupa njutningen i våra liv.
Stort tack Irene Andersson och Heart & Hand Center för denna fina kväll! Dela gärna detta!

Per Gulbrandsen - Lem och liv! Per Gulbrandsen - Lem och liv!

RAPPORT FRÅN EN KURS I KUKMASSAGE

Det här är en naturtrogen modell av en #lingam, mannens kön. Även kallad kuk. Just den här modellen i naturlig storlek var vi ett 15-tal män och kvinnor som häromkvällen fick känna och klämma på när vi gick #LindaNesslaÖrtengrens fina och lärorika kvällskurs #Kukmassage i hennes vackra behandlingslokal i Solberga, Stockholm
Kursen inleddes med en rundfråga i sällskapet om lite vilka vi var och vad vi förväntade oss av kvällen. Svaren spände från stor nervositet och hjärtklappning till nyfikenhet och lust att lära. Sedan började Linda förklara lingams anatomi och uppbyggnad, hur den kunde behandlas, tolkas och förstås, och hur vi på olika sätt kunde lära oss fördjupa den njutning som lingam kan ge både man och kvinna. Lindas prestigelösa, öppna och erfarna sätt att hålla i samtalet gjorde kursen spännande, skrattig, lärorik och - tror jag för samtliga närvarande - väldigt befriande.
Därefter inledde hon sin professionella kropps-, lingam- och de-armouring-massage på två levande modeller, Vidar och Erik. Två modiga män som nakna utan genans lät sig behandlas på djupet, och tillsammans med Linda skapade en stark och trygg närvaro i lokalen. Det vi deltagare fick se var tantramassage av högsta klass, två äkta tantriska möten där massös/terapeut och modell genom att förhålla sig fullständigt öppna och mottagliga inför varandras signaler och energier skapade ett unikt möte, ett som aldrig kan upprepas likadant igen. Ett där och då, av absolut närvaro i känsla, rum och innerlighet.
Genom hela sessionerna med båda modellerna förklarade Linda pedagogiskt för oss andra hur hon arbetade, vad hon gjorde, vad som styrde henne och hände i henne, hur klienter brukade reagera, hur massagen ofta kunde väcka såväl skratt som gråt och ilska, och hur den kunde vara ett sätt både att befrias från handikappande spänningar som vara vägen in i en djupare, mer njutningsfull livskänsla.
Det hela var mycket starkt och vackert att uppleva, och berörde nog oss alla djupt. Sedan var kursen över.
Berikade med många nya intryck, kunskap och tips gick vi ut i den mörka vinternatten, uppfyllda av en kväll vi sent eller aldrig kommer att glömma.
Stort varmt tack till Linda för att du så avspänt och självklart avdramatiserar sexualitet till något fullständigt naturligt och vackert vardagligt, och skapar nyfikenhet och livskänsla för ständigt nya kursdeltagare och klienter!
Och stort tack till Vidar och Erik för ert vackra mod och naturliga avspändhet i detta annars så laddade ämne!
Dela gärna.
 ( se kalendern här på tantrakurser.nu för aktuella kurser i kuk/ linghammassage)

Gör nåt, och gör det nu!
Dela gärna. Posta mig gärna, absolut diskretion garanteras. Läs mer på min blogg @lemochliv
https://www.facebook.com/pg/lemochliv/about/

Tipsa gärna andra!
Per Gulbrandsen
@lemochliv på Facebook, där kan du läsa alla inlägg i bloggen