Lisa Björling

Jag (Lisa) jobbar som sexsibilitycoach sedan 2009. Sexsiblitycoachutbildningen innebär att jag under 1,5 år har mött tretton olika lärare som alla arbetar med sexualitet ur olika vinklar. Jag har därigenom en bred inblick i många sexuella traditioner, bland annat tantra och kan plocka det bästa från var och en. Under utbildningen har vi även behandlat mer moderna områden, såsom BDSM och sexologi, så jag har kunskaper även inom dessa fält.
 Därutöver har jag gått flera kurser inom skrattyoga, improvisationsteater, yoga, kontaktimprovisation, massage och tantramassage, samt assisterat och/eller gått ett 40-tal fristående kurser inom tantra eller sexualitet. Jag är också utbildad inom Non Violent Communication och har gått på Mullingstorp. Jag har också läst tre psykologikurser på universitetsnivå. Redan 2004 drog jag igång ett koncept med närhets- och sensualitetsövningar i vatten. Sedan 2004 har jag lett kurser och workshops. Jag är också civilingenjör och har läst tre psykologikurser på universitetsnivå.

Min längtan
Jag har alltid tyckt om att hålla kurser och coacha andra och föreläsa. Och just sexualitet ligger mig särskilt nära om hjärtat. Jag har jobbat mycket med min egen sexualitet, bland annat under sexsibilitycoachutbildningen, och det känns vackert att få hjälpa andra en bit längs deras vägar. Det är så många som vill få prata om frågor kring sexualitet med någon som känner sig trygg inom det. Jag har märkt att det finns ett stort behov, och så mycket viktigt att lära ut!
För mej, liksom för många andra, har sexualitet inte alltid varit så enkelt. Fram till år 2002, då jag var 21 år, var det så att jag slutade vara kåt så fort jag rörde vid mitt underliv. Jag kunde inte onanera, inte ha samlag, inte petting. Jag kallade mej asexuell och förstod inte vad som var fel med mej. Jag hade för mycket skam och för många hämningar och idéer. Jag var för mycket i huvudet och för lite i kroppen. Så jag har verkligen arbetat med att lära mej om min sexualitet och min kropp. Och idag känns det så värdefullt och fint att få dela med sej av det till andra.
Att jag har arbetat med min sexualitet har inneburit allt för mej. Jag har gått från att se mej som asexuell och inte kunna onanera till att älska min kropp och vara multiorgastisk. Det genomsyrar så många delar av mitt liv. Jag kan sätta gränser, både sexuellt och i andra sammanhang. Jag vet vad jag vill, och jag vet att jag är lika värdefull som alla andra. Idag älskar jag mej själv.
Jag brinner för att få människor att känna sig mer levande. Det finns så många som stänger in sig själva i en mall för hur de tror att man borde vara. Men egentligen kanske de bara längtar efter att leka, skratta och njuta, som då man var barn. Det finns jättemånga allvarliga ”vuxna” som bara älskar att leka, jag märker det när jag håller kurser, att jag hittar på saker som får det att glimma i ögonen på dem, som väcker en gnista, en lust till något nytt. Ibland kommer folk fram och säger att jag öppnat en ny värld för dem, och då blir jag alldeles rörd. Då känns det som om jag verkligen gett någonting. Jag tror det är det som är mitt kall.
Jag tror att alla människor ständigt är under utveckling och att det alltid går att gå djupare. Tänk om man plötsligt slutade utvecklas. Så otroligt tråkigt, eftersom utveckling är så njutbart, spännande, skrämmande, smärtsamt och alldeles levande. Jag vill aldrig slå mig till ro och tänka att ”jaha, nu vet jag sanningen, nu behöver jag inte utvecklas mer.” Utveckling kan gå snabbt eller långsamt. Ibland kan den verka gå bakåt, men det tror jag är en illusion. Det finns alltid utveckling.

Skriv till lisa@lustkraft.se och be att få komma med på mitt nyhetsbrev om du vill bli inbjuden till mina kurser.
Läs mer på Lustkraft.se