Body Love Tantra & Yoga

Vad är tantra?
Ordet tantra förknippas ofta med sex eftersom det är en av få andliga vägar som inkluderar sexualiteten som en del av den inre resan. Som säger ja till kroppen och till njutning och inte förespråkar askes i någon form. Men tantra är så mycket mer än sex, det är en väg för mer närvaro i livet som helhet. Som vi möter våra nära och tar vår promenad, så älskar vi också. I totalitet, hängivelse och närvaro. Body Love är en tantrisk väg där sensualiteten och sexualiteten inkluderas och bejakas i helheten av livsupplevelsen. Vi utforskar den sexuella energin inuti den egna kroppen, utan att varken undertrycka den eller agera ut den. Det är i utrymmet mellan dessa två ytterligheter som vi kan möta oss själva som sexuella varelser på djupet. När vi känner och äger vår sexualitet inifrån kan vi också möta en annan människa i integritet och närvaro utan att förlora oss själva.

“the tantric way is open to all the richness of human nature, which it accepts without a single restriction. it is probably the only spiritual path that excludes nothing and no one, and, in this way, it corresponds to the deep aspirations of men and women today”
Daniel Odier

Vad är Body Love?
Body Love är en inre kroppsutforskning som ger oss möjlighet att fördjupa vår kroppskännedom och kärleken till oss själva. Ett förkroppsligande av kärlekens konst. Body Love Yoga som är en av delarna i helheten hjälper oss att återupptäcka och förnimma våra kroppars förmåga till ansträngningslös njutning och känna samspelet mellan yin och yang inom oss.

Body Love Tantrayoga
Body Love Yoga är en tantrisk yogaform i bemärkelsen att den stödjer och guidar oss att känna oss själva på djupet av vår varelse. De klasser som benämns tantrayoga har ett tydligare fokus på den sexuella aspekten av att känna oss själva på djupet, dock helt utan sexuell aktivitet. Det handlar om att utforska den sensuella och sexuella energin inuti den egna kroppen, utan att varken undertrycka den eller agera ut den. Det är i utrymmet mellan dessa två ytterligheter som vi kan möta oss själva som sexuella varelser på djupet. Om inget annat anges utförs yogan individuellt utan interaktion med andra.
"Yoga posture practice is a tantric practice that takes place in and through the body as an acknowledged expression and vehicle of the wisdom of life." 
 

Läs mer om grundaren Mia Lehndal på hennes hemsida Body Love Yoga
Aktuella datum finns i kalendern