Irene Andersson

Min vision är att bidra till mer hälsa, balans och harmoni, i relation till oss själva, livet och andra. Jag brinner för att informera och vidga synen på vår sexualitet. Att medverka till människors uppvaknande, medvetenhet och acceptans av sig själva. All hållbar förändring börjar med dig själv och vägen mot ett mer hållbart samhälle kräver också att vi skapar större balans mellan de feminina och maskulina värdena.

”Min respekt och tilltro till kroppens och sinnets egen kraft och självläkande förmåga har genom åren bara stärkts och jag ser det som min uppgift att hjälpa till att skapa utrymme för den kraften att verka”.

Erbjuder kurser, workshops, föredrag, vägledning, behandlingar och böcker med tillhörande övningar för att öka medvetenhet och välbefinnande.

Jag arbetar med att sprida information kring kvinnors och mäns hälsa, livsenergi, sexualitet och essens med inspiration från både taoism och modern forskning om både kropp och själ. Mina insikter och verktyg har jag samlat i böckerna ”Kvinnans Tao” (2011) och ”Mannens Tao” (2014). Tonvikten i böckerna ligger på hur du kan hjälpa dig själv att hantera allt från stress och prestationsångest till att balansera din kropp och ditt känsloliv samt stärka din lust och livsenergi. Hur kan du bli mer närvarande i din kropp och i ditt eget liv och nära ditt hjärtas dröm och sanning? Ger även personlig vägledning och behandlingar.Jag har haft friskvård och alternativa terapier som ett stort intresse sedan början på 90-talet och har flertalet utbildningar och diplom inom qigong, yoga, massage, kroppsterapi, meditation, shamansk visdom och personlig utveckling. Utbildad både i Sverige och en hel del utomlands.

Det jag brinner mest för är dock qigongen, som är så välgörande på många olika nivåer och praktiserar själv regelbundet sedan 1995. Är certifierad Qigong Instruktör sedan 1998 och undervisar i universal tao, tao yin, xing shen zhuang, tian ti och wuji gong. Är även behörig att utbilda lärare i wuji gong. Mina huvudsakliga lärare har varit Wang Tin Jun, David Shen och Mantak Chia. Idag vidareutbildar mig regelbundet i qigong för Andrew Fretwell, Yuan Tze och Lujan Matus.

Andra inspirationskällor har varit min tid på olika center i Indien, i Poona och i Rishikesh. Är också sedan 2002 med i Åsa Kullbergs ”skola i shamansk visdom” både som deltagare och assistent, där ledarskap och livsenergin står i centrum (Pipecarrier, firechief & dancechef for sweatlodge).

Senaste åren har jag också fördjupat mig i hur vår bäckenbotten fungerar och ger Pelvic Floor relese behandlingar. Dels via Deborah Sundahl (Awakening the G-spot and female ejaculation) och Fysioterapeuten Anne-Marie Kranendonk med pelvic floor som specialitet. Har även studerat basmedicin, anatomi, näringslära, örter och har universitets studier i psykolog, pedagogik, ekonomisk historia och humanekologi och är utbildad bibliotekarie.

Min drivkraft är en stark vilja att lära och utvecklas vidare som människa och att ta ansvar för det jag vet om mig själv och livet. Ser det som mitt jobb att inspirera andra att hitta den viljan och motivationen i sig själva. För det behövs balans i såväl kroppen som i själen, mellan det yttre och det inre, mellan aktivitet och återhämtning. Det är centralt att få fatt på både den medvetenhet och den extra energi som krävs för hållbar förändring och handlingskraft. Mitt eget utforskande har hela tiden ökat min nyfikenhet och stärkt min vilja att fortsätta växa och ökat min lust att dela med mig. Ärlighet, självacceptans och en ödmjukhet inför vad livet bjuder ser jag som grundläggande. Det är inte vad du gör, utan hur du möter an och kan hantera olika saker som gör skillnaden. Trygghet, tillit och att tycka om sig själv är bästa medicinen. Läs mer om mina erfarenheter och utbildningar på Bodycoach

Kontakta mig här:
0739-483943

www.bodycoach.nu
www.kvinnanstao.se
www.mannenstao.se