Tantramassage

Det finns lika många varianter av tantramassage som det finns tantramassörer. För en del är tantramassage väldigt likt erotisk massage och för en del är det väldigt långt ifrån det. Därför kan det vara bra att prova sig fram hos olika tantramassörer innan man går en kurs för att själv lära sig teknikerna, oavsett kan man kort säga att tantramassage är en långsam sinnlig beröring i form av strykningar, som får dig att slappna av och njuta på en nivå som du inte trodde var möjligt.

Råd till dig som ska välja en tantramassör/ terapeut
Fundera på vad du vill ha ut av sessionen, 
- om du vill lära mer om och utveckla din sexualitet, 
- utöka din sexuella energi, 
- lära dig att bli bättre i sängen
- lära dig att öppna för din egen orgasmiska potential ( istället för att bara få utlösningar som utmattar och dränerar dig) 
- vill du känna dig både avslappnad och energipåfylld.

Välj en tantraterapeut som inte har behov av bekräftelse från dig, varken sexuellt eller känslomässigt och som inte heller är där för att ge dig bekräftelse men som är där för att vara en kanal för allt det högsta i dig.
Om du är en person som har en hel del trista upplevelser i bagaget, tex
- olyckliga sexuella upplevelser 
- övergrepp 
- parttners som bara inte kunnat förstå ett nej
- otillräcklighet
- skuld och skam m.m.
Eller har/är du
- tappat kontakten med din sexuella kraft, din kropp eller dina känslor
- en relation med noll och intet kärleksliv
- singel och inte vågar ta kontakt med andra
- jobbat hårt och tänkt mycket hela tiden
- fullständigt glömt bort att de finns ett liv som kan levas och njutas av här och nu

Den goda nyheten för dig är att tantra, sexsibilitycoaching och tantraterapi har metoderna till att hela den negativa energi som följer med det slaget av upplevelser.

De som provat har 
- fått kontakt med sin sexuella kraft igen
- upptäckt nya delar av sin kropp som de inte trodde fanns,
- får kontakt med vad de egentligen vill 
- fått med ökat självförtroende 
- kunnat slappna av bortom det de trodde var möjligt
- nått nya nivåer av njutning

Bra att veta vad tantramassage som utövas av en sexsibilitycoach/ tantraterapeut är
- medveten andning
- här och nu
- kärlek, skönhet och harmoni
- krav och prestationslöshet
- närvaro, medvetenhet
- kommunikation
- innerlighet
- njutning
- avslappning
- sessioner på minst 60min eller mer
- envägsberöring

Några av de viktigaste verktygen man använder inom tantra är närvaro, medvetenhet och kommunikation. Grunden för att en session ska bli lyckad är att du ska kunna slappna av och känna dig så trygg som möjligt. För att det ska kunna ske, krävs det att tantraterapeuten/tantramassören är totalt närvarande i det som sker och fullständigt trygg i sig själv.  Det är viktigt att tantraterapeut/tantramassören kan sätta sina egna behov åt sidan. Det är också viktigt att du ska känna dig bekväm med att varje beslut som tas under sesssionen kan ombestämmas närhelst det inte passar längre, att ingenting ska göras bara för att det ingår.

Bra att veta vad tantra/ tantramassage INTE är
- inriktad på prestation
- målinrikad beröring
- Happy End
- fokus på intimmassage
- fokus på upphetsning
- sessioner på 30 min
- tvåvägsberöring

 
Jag som skrivit denna text heter Anna Torsdotter och jag är utbildad sexsibilitycoach och tantraterapeut, det är jag som driver denna sida. Vill du komma i kontakt med mig, klickar du enklast in dig under Kontakt i menyn och skriver ett mail.. Är det mer brådskande ringer du 0939- 1147004 (19.90 kr/min) kl10-18 alla dagar

Per Guldbrandsen - blogg Lem & Liv på FB Per Guldbrandsen - blogg Lem & Liv på FB

Tänker att det kanske också är intressant hur en klient som ”legat runt” mycket på sistone upplever vad tantra är?

Jag har njutit ett tjugotal sessioner hos massöser från 6 olika länder de senaste 18 månaderna och ingen har varit den andra lik, tantra är en underbart spännande mångfald. Jag tycker Elisabeth Salamon Björlings, Eva Freya Cristianssons och Anna Tantra Torsdotters beskrivningar av vad tantra är här ovan stämmer väldigt fint med vad jag upplevt, men vill gärna lägga till några observationer som mottagare. 

Först ordet dynamik. Många sessioner jag upplevt har gått från stunder av de mest subtila beröringar och sinnesförnimmelser till extremt kraftfulla tag med slag, klösande, growlande, daskanden, dunkanden, flåsande och helkroppsskakningar. Och allt däremellan, som livet självt. Jag har älskat dessa mer dynamiska sessioner lika mycket som de lugnare. 

Sedan ordet variation. Jag vet aldrig vad som ska hända och det är en viktig del av lockelsen och njutningen. Ena gången blir jag helkroppsbehandlad av en massör som stöter helande energi i mig via solarplexus, nästa gång får jag lära mig ljuda mina sju chakran med rösten, eller blir prostatamasserad (trots att den är bortopererad!☺️) eller får lingam hårt dragen åt alla väderstreck (nej, det gör inte ont alls!). Och tusen andra härliga överraskningar. 

Jag har behandlats med så många verktyg och metoder att jag tappat räkningen. Ljudmässigt allt från absolut tystnad (ovanligt) via indisk raga, vattenklockor och Vattuman-muzak till mäktig konstmusik av Björk och Stina Nordenstam. Allra vackrast tror jag de ensamma människorösterna hos Malin Rydesjö sjöng.

Verktygsmässigt har jag fått uppleva allt från de lättaste fjädrar, tunnaste slöjor och rysningsframkallande hårsvall till våtvarma handdukar, vattenpistoler, isbitar, kall metall, droppande stearin, mjuka slagträn och jag vet inte allt. Underbart alltihop. 

Vad gäller nakenhet är jag alltid naken, medan de flesta terapeuter jobbar påklädda. Men vissa säger sig jobba friare som topless och andra har varit helt nakna och givit ljuvliga body-to-body-upplevelser. Verkligen inte mig emot, jag går till dessa sessioner för att ladda mig sensuellt och erotiskt, för att hela min sexuella hälsa och kraschade erektion och med målet att bli en totalt närvarande, levande människa full av kärlek till mina nästa. 

Och i detta läkande är inte behandlarens nakenhet alls avgörande. Kvittot på att sessionen gjort under för mina avskurna erektionsnerver kan komma minst lika starkt efter sessioner med påklädda massöser som mer avklädda. Tantra jobbar på andra nivåer, det är inte sex som vi är vana vid utan på ett långt djupare plan. T ex är orgasm inte ett mål i tantran för mig. Jag kan faktiskt inte minnas att jag fått det under en session. Samtidigt har jag fått uppleva presenten att massösen tar sig orgasmer utan att det känts minsta konstigt, bara en vacker del av den totala närvaron och min rehabilitering. Så upplever jag det iaf. 

För mig är tantran en gudomlig gåva som jag fann sent i livet, just när jag behövde den som mest. Den har blivit lika värdefull som min livspartner och vad musiken gjort med mig under ett långt liv. Jag känner den djupaste tacksamhet för att ni massöser finns där ute allihop, ständigt beredda att fortsätta ert outsägligt vackra arbete med att hela oss vanliga dödliga. 
Detta är tantra för mig. / Per Guldbrandsen Läs min blogg Lem & Liv